Close

UP TO THE HILLS! / 1 sat

JELENJE – PODKILAVAC – KIČEJ – JELENJE

Mjesto sastajanja i polaska je Jelenje. Asfaltiranom cestom vozimo kroz staro, simpatično mjestašče Podkilavac, prema šumi Rastočine koja je inače polazišna točka planinara za uspon prema Hahliću, a mi se quadovima vozimo u brdo prema prekrasnom vidikovcu Kičej na 606 m nadmorske visine. Kičej je brdo koje svojim stotinjak metara visokim stijenama zatvara dolinu Rječine. Najpoznatije je po tome što u njegovom podnožju na nadmorskoj visini od 325 m izvire Rječina. Na Kičeju imamo kratku pauzu za odmor i fotografiranje uz prekrasan pogled. Šumskim putem s druge strane brda vraćamo se u Jelenje i time završavamo vožnju.

JELENJE – KUKULJANI – MARTINOVO SELO (Zavičajni muzej) – JELENJE

Mjesto polaska je Jelenje odakle cestom krećemo prema mjestu Kukuljani. Prolazimo kroz prekrasnu prirodu te nekoliko malih i simpatičnih mjestašaca koja su bogata raznim domaćim životinjama koje pasu na pašnjacima uz samu cestu. Kada dođemo u Kukuljanovo, skrećemo na šumski put koji nas vodi do izvora Rječine. Na izvoru Rječine imamo pauzu i vrijeme za uživanje u prirodi, nakon čega krećemo prema Martinovom selu. U Martinovom selu stajemo kako bi razgledali Zavičajni muzej koji sadrži bogatu etnografsku zbirku s više od 500 eksponata koja svjedoče o načinu života i uređenju kuća pred više od 100 godina. Samo preko puta nalazi se stari Gašparov mlin koji je jedan od posljednjih mlinova na Rječini koji i dalje egzistira i aktivno proizvodi, stoga
na licu mjesta mozete kupiti razlicite vrste brašna koja su svježe proizvedena. Privodimo turu kraju te se kroz prirodu vraćamo natrag u Jelenje.

Uključeno u cijenu:

  1. Organizacija izleta
  2. Najam Quad vozila i opreme
  3. Vodič
  • Cijena za dvije osobe (1 quad): 1h = 66,36 € (500 kn)
  • Cijena za jednu osobu (1 quad): 1h = 46,45 € (350 kn)
  • Max br. Osoba: 10
Natrag na ture Rezerviraj odmah

Informacije

Telefon:
+385 91 230 0566

E-mail:
grobnikadventure@gmail.com

Adresa za najam quada:

Dražičkih boraca 64, 51218 Dražice, Hrvatska

Poslovni subjekt
STYL LD d. o. o.
Jelenje 146, Jelenje
OIB: 13355584910
IBAN: HR0224880011100106405 (BKS Bank)
Vlasnik: Luka Jakšić

www.grobnik-adventure.com